ADR Nedir?
Tehlikeli Maddelerin Karayolu İle Uluslar arası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması olan ADR Sözleşmesi (ADR: Accord DangereuxRoutier (Fransızca) - TheEuropeanAgreementconcerningthe International Carriage of Dangerous Goodsby Road) 30 Eylül 1957'de Cenevre'de düzenlenmiş olup, karayolu ile uluslar arası taşımacılıkta güvenliğin arttırılmasını amaçlamaktadır. Başlangıçta 15 üye ülkenin imzalamasıyla düzenlenen konvansiyon 1968 yılından itibaren yürürlüğe girmiştir.
Tehlikeli Madde Nedir?
Tehlikeli Madde, taşıma anında insanlara, hayvanlara, diğer tüm yaşayan organizmalara, mallara veya çevreye zarar veren her türlü katı, sıvı veya gaz türündeki ürünlerdir. Tehlikeli maddeler radyoaktif, yanıcı, patlayıcı, zehirli, korozif, biotehlikeli, boğucu, allerjik niteliklere sahip olabilirler.
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanınız Var mı?
İfa edeceği görev ve nitelikleri ADR/RID'ın 1.8.3 üncü kısmında belirlen ve Bakanlık tarafından tehlikeli madde güvenlik danışmanı sertifikası düzenlenerek yetkilendirilen gerçek kişidir.Tehlikeli madde güvenlik danışmanı tehlikeli maddeleri; taşıyan, gönderen, paketleyen, yükleyen, dolduran ve boşaltan işletmelerin yapmış oldukları işlemleri, insan sağlığına, diğer canlı varlıklara ve çevreye zarar vermeden, güvenli bir şekilde taraf olduğumuz uluslararası anlaşmalar ve ilgili mevzuat hükümleri çevresinde yapmaları için işletmelere yardımcı olmak amacı ile istihdam edilir ve hizmet verirler.
Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB)
Yönetmelik kapsamındaki tehlikeli maddelerden bir takvim yılı içerisinde net elli ton ve üstü miktarlarda işlem yapan; dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank konteyner/taşınabilir tank işletmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlasıyla iştigal eden işletmelerin almak zorunda oldukları belge ile Tehlikeli Maddelerin Demiryoluyla Taşınması Hakkındaki Yönetmelik kapsamında faaliyet yapanların almak zorunda oldukları belgedir. Sınıf 1, Sınıf 6 ve Sınıf 7 kapsamındaki tehlikeli maddelerle iştigal eden işletmeler, herhangi bir işlem miktarına bağlı olmaksızın Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak zorundadırlar
Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu Kimdir?
Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti vermek üzere İdare tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlardır.
Örnek 

ONTMGD

SOSYAL MEDYA

Facebook
Instagram

İLETİŞİM

HABERİNİZ OLSUN

Bizden haber almak için eposta adresiniz ile kayıt olabilirsiniz.

GÖNDER

©2023 ONTMGD | Tüm Hakları Saklıdır.